Vår verksamhet

Förebildarna utbildar inte entreprenörer. Däremot arbetar vi för att utveckla unga självständiga individer som använder entreprenöriella metoder för att påverka sina egna liv och bidra till ett positivt samhälle. Vi tror ju på att leda genom att visa exempel, genom att fokusera på det som är positivt och hur man kan och borde göra. Visa upp det samhälle vi vill leva i. En värld full av förebilder helt enkelt.

VAD VI GÖR

Vi ser ett behov av att skapa och sprida förståelsen för individens eget ansvar. Vi ser också ett behov av att visa på de möjligheter som finns, positiva exempel och människor som vågar leda genom att visa vägen. Förebildarna arbetar för att utveckla, engagera och lyfta framtidens förebilder och inspirera till förebildskap.

Vi vill skapa självständiga ansvarsfulla individer som tar ansvar för att använda sin drivkraft till att skapa en positiv framtid och har valt att satsa på unga för att vi är övertygade om att dessa individer har potentialen att göra det. Men för att göra det behöver de få veta hur. Vår passion är att utveckla entreprenöriella mindsets och förmågor hos unga och uppmana till handling. Det gör vi genom våra utbildningsprogram, att lyfta och sprida positiva förebilder och kampanjen Alla kan vara en förebild och genom vår community av människor som vill göra skillnad.

VERKSAMHETSBERÄTTELSER

Vill du veta mer om hur vi på Förebildarna arbetat med vår förening?
Ladda ner våra verksamhetsberättelser och upplev vår underbara verksamhet tillsammans med oss!

Året där 54 = 222, 14 = 185 och 4 = 25 Ja,.. Precis så kan man sammanfatta året 2017. Året där 54 blev 222, 14 blev 185 och 4 blev 25. Hur går det ihop egentligen? Ja, det enkla svaret är väl att det inte gör det. Men så tänker inte vi. Läs mer om verksamhetsåret för 2017 här.

Ladda ner verksamhetsberättelse 2016Ladda ner verksamhetsberättelse 2017

STADGAR

Förebildarna är en allmännyttig, icke vinstdrivande organisation som drivs i formen ideell förening. Föreningen är fristående, partipolitiskt och religiöst obunden. Eventuella överskott som uppstår ska återinvesteras i föreningens verksamhet. Fokus ligger på att agera lokalt här och nu för att kunna skapa förändring hos unga på lång sikt.

ANDEL TJEJER I VÅRA AKTIVITETER

ANDEL KILLAR I VÅRA AKTIVITETER

HAR ÄNDRAT SINA MINDSETS OM VAD SOM ÄR MÖJLIGT

HAR FÅTT EN ÖKAD FÖRSTÅELSE FÖR VAD DE KAN SKAPA PÅ EGEN HAND

OUR STORY

Förebildarna startades 2015 av en grupp entreprenörer med stor passion för att förändra världen. För vi vägrade tro på att ansvaret låg på någon annan. Att det inte låg i vår makt att påverka och förändra. Vi tröttnade på att hela tiden se och höra alla problem. Negativiteten. Så vi bestämde oss för att göra något år det. Startade en egen ideell organisation. Utvecklade program, en community och kampanjer där alla hade ett och samma mission. Att alla unga ska kunna påverka sina egna liv och ha förutsättningarna att bidra till ett positivt samhälle.

VÅR PEDAGOGIK

  •  Upplevelsebaserat entreprenöriellt lärande.
  •  Möten och dialog.
  • Skapa värde för någon annan.
2015
GRUNDADES
300
Deltar årligen i våra program
500
Deltar årligen i våra kurser
VISST LÅTER DET BRA? HÖR AV DIG OM DU VILL HJÄLPA TILL!